1 Ondersteuning aan starters
Het starten van een onderneming is een ingewikkelde zaak. De starter krijgt te maken met het opstellen van een ondernemingsplan, de keuze van de rechtsvorm van de onderneming, de aanmelding bij de Kamer van Koophandel en de Belastingdienst. Ook krijgt de ondernemer te maken met praktische zaken als het opzetten van een administratie, het ontwerpen en bestellen van een huisstijl, de juiste verkoopfacturen en dergelijke. In sommige gevallen hebt u direct bij het opstarten personeel nodig. Balans Visie begeleidt u bij al deze aspecten. Voor starters hanteren wij een aantrekkelijke korting op de boekhouding in de eerste twee jaren van de nieuwe onderneming. Vraag naar de voorwaarden.

2 Welke ondernemingsvorm: bv, vof of zzp?
Balans Visie helpt u het juiste profiel voor uw bedrijf samen te stellen. Bij de keuze van de ondernemersvorm is afweging van fiscale mogelijkheden, tariefvoordelen en risicoafscherming een belangrijk gebied. Wij adviseren u over welke ondernemersvorm de meeste voordelen biedt.

3 Ondernemingsplan
Uw ondernemingsplan maakt indruk als eruit blijkt dat u serieus over uw capaciteiten hebt nagedacht en daar consequenties uit trekt. Niemand is een perfecte ondernemer. Dat is geen bezwaar, zolang u zich daarvan bewust bent en dat eerlijk beschrijft en onderbouwt. Balans Visie kan u bijstaan bij het opstellen van uw ondernemingsplan.

4 Financiële administratie
Het op orde brengen én houden van de financiële administratie is één van de belangrijke pijlers van goed ondernemerschap. Een correcte administratie geeft de ondernemer op elk moment goed inzicht van de gezondheid van zijn of haar onderneming. Met deze kennis paraat kan de zelfstandige ondernemer verantwoorde beslissingen nemen. Balans Visie verzorgt uw gehele financiële administratie. Desgewenst bij u op kantoor. Ook als u de benodigde software niet in huis heeft. Indien u zelf (een deel van) de administratie wilt verzorgen kunnen wij over uw schouders meekijken en begeleiden.

5 Zelfstandige professional
Het is belangrijk dat u een goede administratie voert. Hieruit kunt u beoordelen hoe uw bedrijf ervoor staat. Bovendien vormt deze de basis van uw verplichte belastingaangiftes. Zoals de aangifte Omzetbelasting en Inkomstenbelasting. Wij adviseren en ondersteunen u graag in uw bedrijfsvoering.
Tip
Belangrijk om meteen bij het opstarten van uw nieuwe onderneming te regelen: een boekhouder, een Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) en de nodige verzekeringen.

Het is van groot belang om in de beginfase van de nieuwe onderneming alles goed te regelen. Balans Visie helpt u hier graag bij.

6 Jaarrekeningen
In de jaarrekening wordt het resultaat en het vermogen van de onderneming of de vennootschap vermeld. Een jaarrekening kunt u nodig hebben voor de aanvraag van een lening bij de bank of een hypotheek, maar ook voor de aangifte Inkomstenbelasting en Vennootschapsbelasting.

7 Belastingaangifte Inkomstenbelasting
Elk jaar moet vóór 1 mei de verplichte aangifte Inkomstenbelasting zijn ingediend bij de Belastingdienst. Als u vóór 1 april aangifte doet krijgt u wel de garantie dat u voor 1 juli een voorlopige of definitieve aanslag ontvangt. Die garantie vervalt wanneer u na 1 april de aangifte doet. Met de actuele kennis van Balans Visie worden alle belastingvoordelen toegepast voor een optimaal rendement.

8 Loonadministratie
Heeft u personeel in dienst of gaat u personeel aannemen? Dan komt daar voor u als werkgever het een en ander bij kijken. Tijdige en correcte uitbetaling van de salarissen, verzekeringen en de aangifte loonheffingen zijn slechts enkele van de werkzaamheden die Balans Visie voor u kan verzorgen. Tevens helpen wij u bij het opstellen van een arbeidsovereenkomst, het aanleveren van de jaarloongegevens aan de bedrijfsvereniging en het pensioenfonds.

9 Accountants verklaringen
In sommige gevallen kan uw onderneming jaarlijks een accountantsverklaring nodig hebben. Ook bij de omzetting van een eenmanszaak of een vof in een bv is vaak een accountantsverklaring vereist.

Indien noodzakelijk wordt uw jaarrekening onderworpen aan een accountantscontrole die resulteert in een verklaring van getrouwheid bij de jaarrekening. Ons kantoor beschikt over goede contacten met accountantskantoren. Indien gewenst brengen wij u hiermee in contact. Uiteraard kunt u ook gebruik maken van de diensten van een accountantskantoor naar eigen keuze. Balans Visie zal ervoor zorgen dat de nodige gegevens tijdig aangeleverd worden bij het accountantskantoor van uw keuze.

10 Interim werkzaamheden
Gaat uw personeel met vakantie? Of hebt u personeel dat langdurig ziek is? Of wilt u simpelweg tijdelijk extra hulp om een achterstand weg te werken? Wij bieden u onze diensten ook op interim-basis aan. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.
06-52 171775
084-229 1190
info@balansvisie.nl